Cesta odpadů se Zuzanou Tichou
20. 3. 2025
Zajímá Vás, kam mizí odpad, který třídíte? Jak se liší současné trendy v nakládání o odpadem v Evropě a ve světě?
Ústav zemědělské, potravinářské a environmentální techniky
20. 3. 2025
Zajímá Vás, kam mizí odpad, který třídíte? Jak se liší současné trendy v nakládání o odpadem v Evropě a ve světě?
5. 3. 2025
Za pomoci zhruba dva metry hlubokých zářezů do půdy budou odborníci posuzovat případnou kontaminaci podzemních vod benzenem, který unikl při požáru cisteren v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku.
1. 3. 2025
Co všechno vypouštíme do kanalizace? Jaké problémy tím můžeme způsobit a jak probíhá odstranení tohoto znečištění?
25. 2. 2025
Odborníci z Ústavu zemědělské, potravinářské a environmentální techniky vybudovali unikátní pěstební systém, ve kterém vystavují rostliny abiotickému stresu. Reakci rostlin na stresové podmínky zaznamenávají pomocí různých druhů kamer a vybraných senzorů. Získaná data slouží k trénování pokročilých umělých neuronových sítí. Na výzkumu spolupracují vědci z Agronomické fakulty také s týmem Radka Martinka z Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB–TUO.
27. 5. 2024
Rádi byste si utřídili poznatky o odpadech a jejich dopadech na náš svět?
Nevíte kam s ním, máte pocit, že se všechno sveze na jednu hromadu a odpad jde jen na skládku?
Lze vůbec odpad ještě nějak využít? A když budu třídit, bude to mít smysl?
6. 9. 2023
Český VŠEVĚD 2023 je popularizační soutěž Noci vědců, jejím hlavním cílem je představit veřejnosti české vědce a jejich pracoviště, univerzity, vědecké i jiné vzdělávací instituce.
Kdo získá titul Český VŠEVĚD 2023? Rozhodni a dej hlas. Hlasování poběží do 15. října 2023.
5. 10. 2022
Dne 30. září 2022 proběhla Noc vědců, jejíž téma bylo "VŠEMI SMYSLY."
11. 7. 2022
Dne 29. června 2022 navštívili studenti Střední průmyslové školy chemické Brno naše laboratoře...
2. 3. 2022
Upozorňujeme studenty 2. ročníku Bc. studia a 1. ročníku NMgr. studia, kteří mají dle studijního plánu v LS 2021/2022 absolvovat předmět Praxe (bakalářská, diplomová, provozní), na změnu postupu při výběru pracoviště (firmy), při vyplňování smlouvy, při hodnocení praxe.
5. 11. 2021
Zužitkovat nespotřebované pečivo, které by jinak skončilo na skládce, se rozhodli vědci z Agronomické fakulty MENDELU. Ze ztvrdlého, neprodaného chleba vaří v univerzitním pivovaru klasický český ležák. Od začátku projektu připravili třicet receptur ležáku, teď se chtějí soustředit také na další druhy piva. Jedním z cílů je omezit plýtvání potravinami.